SON EKLENENLER

Bakan Kurum: 27 bin 253 konutun yapımına başlandı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Konutlar şehrin kültürüne uygun inşa edilecek. Çalışmalar 11 ilde eş zamanlı sürecek. 27 bin 253 konutun yapımı başladı.". dedi.
12 Mart 2023 10:16

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ deprem bölgesinde gündeme ilişkin açıklama yaptı.

Kurum'un açıklamalarından öne çıkanlar:

Konutlar şehrin kültürüne uygun inşa edilecek. Çalışmalar 11 ilde eş zamanlı sürecek. 27 bin 253 konutun yapımı başladı.

 Deprem felaketiyle sarsılan 11 ilimizde 85 milyon vatandaşımız seferber oldu. Adalet Bakanımız ve tüm buradaki valilerimiz, milletvekillerimizle birlikte Diyarbakır'a hızlı bir müdahale gerçekleştirdiler. Diyarbakırlı kardeşlerimiz diğer illere de yardım elini uzattı.

"Diyarbakır'ı hep birlikte ayağa kaldıracağız"

Bu zor günlerin biteceği temennisiyle mağdur olan vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için vatandaşlarımızın yanında olmak için gayret gösteriyoruz. Hasar tespit çalışmaları eş zamanlı yürütülüyor.

Hasar tespit çalışmalarına müteakip kalıcı konut sayımızı belirleyeceğiz. Diyarbakır'ı da hep birlikte ayağa kaldıracağız.

5 ilde hasar tespit çalışmaları bitti

Yeni konutlarımızın ihyasını da yapacağız. 5 ilde hasar tespit çalışmaları bitti. Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de hasar tespit çalışmaları bitti. 5 milyon 4 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 706 bin binada inceleme yapıldı.

İçerisinde 821 bin 302 bağımsız bölümden oluşan 279 bin binanın yıkık acil yıkılacak ve ağır hasarlı ve orta hasarlı olduğunun tespitini yaptık. Diyarbakır'da da 6 bin 652 binanın yıkık acil yıkılacak ve ağır hasarlı ve orta hasarlı olduğunun tespitini yaptık. Diğer illerimizde ise yüzde 90'ın üzerinde hasar tespit çalışmalarını tamamladık..

TRT

TÜRKİYE KOLLUK SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER